Tako nas je pet prijateljev, oziroma pet parov, ki se še najbolj družimo in tako tudi velikokrat kaj skupaj organiziramo. Predvsem se velikokrat zgodi, da se lotimo kakšnih piknikov, ali degustacij. Velikokrat se odločimo tudi na podlagi tematike ali pa že izberemo samo vrsto kulinarike.
Tako smo že kar nekajkrat se lotili kakšne mehiške kuhinje, kot tudi azijske Po navadi je tako, da vedno hoče kdo podati idejo in eksperimentiranje neke nove hrane ali novega nevsakdanjega načina, ki pa se velikokrat zgodi, da bi radi vsi probali. Tako se nam je nazadnje posrečil recept z avokadom in rižem. A vendar smo se eksotične hrane nekoliko naveličali, tako da smo se za naslednji vikend odločili nekaj bolj s pridihom Mediterana, da smo se malce izognili premočno začinjeni in pikantni hrani. Na vrsti sem bila jaz, da nekako sestavim jedilnik in podam nekaj idej. Tako sem izbrala klasičen krompir v pečici z mediteranskimi zelišči in pa steak s tartufi. Spomnila sem se, da ne smem pozabiti na ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, saj ta zelo dobro paše tudi k narezku. Tako sem ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre pravzaprav tisti dan porabila čisto vse povsod. Tako sem ga uporabila za predjed k narezku, saj je zelo dobro podal k domačemu siru. Seveda sem ga še začinila h krompirju v pečici z ostalimi mediteranskimi začimbami. Prav tako pa sem ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre uporabila tudi v solati.
K sreči sem na voljo imela tudi sveže domač pečen kruh, ki je prav tako lepo pasal k našemu gurmanskemu pikniku. Tako so kot po navadi fantje poskrbeli za meso, me pa za vse ostalo. Delo smo si tudi tokrat porazdelile. K sreči smo imeli v tej piknik hiši celo pomivalni stroj, saj smo kar nekaj posode umazale, in tako smo si lahko olajšale tudi glede pomivanja.